28 apr. 2014

Möt Elin & Sägen…

DSC_4537DSC_4544

I fredags fick jag ju finbesök i Bersån av det härliga Studio8-gänget från Malmö. En av tjejerna är gotländska Elin…

elin

Elin och hennes smyckesföretag SÄGEN har gjort sig ett namn inte bara här i Sverige utan världen över genom sina handgjorda smycken av återvunnet porslin. Och allt började här på Gotland 2007.

I dag säljs Elins smycken i några av världens finaste varuhus och butiker. Hon designade smycken till deltagarna i Eurovision Song Contest i Malmö förra året. Och nu är hon aktuell med ett samarbete med Åhlens City Stockholm som firar 50 år, och som kommer sälja en specialdesignad Sägenkollektion i sin jubileumshop.

DSC_4637DSC_4719

Många av Er känner kanske igen Sägens fina smycken sedan tidigare. Kanske har ni sett dem i Bersån…

Nu finns det lite utvalda nyheter i butiken & i webshopen. Både klassiker som Mon Amie och Adam…

DSC_4673DSC_4726

…men även andra vackra porslinssmycken!

DSC_4632DSC_4580

En nyhet är kollektionen Virrvarr.

“Virrvarr, det älskade svenska laminatmönstret möter Sägens smyckesvärld och får nytt liv som vackra slitstarka smycken tillverkade av återvunnet laminat och stål. I serien finns ringar, halsband, örhängen och manschettknappar.

Diskbänkens blanka stål och det klassiska mönstret inspirerade Elin att skapa en smyckesserie som för tankarna till svunna tider samtidigt som smyckena har en stram grafisk form som passar både kvinnor och män. Sigvard Bernadottes klassiska mönster skapades 1958 för Perstorps laminatskivor.”

Du hittar även Virrvarr i webshopen…så kika in HÄR vetja!

elin

1 kommentarer:

House and Garden by Bia sa...

Snygga smycken....kika in på bloggen får du se dotterns smycken som hon har gjort...inte så märkvärdigt men hon är ju bara 18 år....jag är en stolt mamma, hihi.....önskar dej en trevlig Valborg !!
Kram bia

Skicka en kommentar