29 apr. 2013

Recept


Här kommer receptet på hallon&rabarberrutorna som någon frågade efter...

2 dl socker
6-7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 g smör
1 st ägg

Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt smör och ägg och arbeta i hop till en smuldeg.
Lägg ungefär hälften av smuldegen i en långpanna, strö över hallon och rabarber efter tycke och smak.
Täck med resten av smuldegen.
In i ugnen, 175 grader, i ca 25-30 minuter.

Skär i rutor och servera med grädde, vaniljsås eller varför inte lite glass...

Denna kaka är väldigt lätt att göra och det går snabbt! Och den blir supergod! Jag brukar variera innehållet med till exempel hallon&blåbär, jordgubbar, äpple&kanel...ja, det är upp till fantasin helt enkelt!!

3 kommentarer:

Lisa-Maja sa...

Tack! perfekt! det blir äpple/kanelvarianten idag:)

Ha en bra vecka!!
//Lisamaja

stationen1923 sa...

Tusen tack för receptet! Det blev en uppskattad avslutning på Valborgsmiddagen. Resterna har avnjutits idag :) (Det blev hallon/blåbär-varianten.) Såå gott! Ha det bra! /Anki

Annica sa...

Tack, för att du tog dig till min lilla komentar! :D

Skicka en kommentar