13 nov. 2012

Barnkläder från Kenya

 
En kul nyhet i butiken är fina barnkläder från Toto Wear ! Kläderna är inte bara fantastiska utan det finns även en fin tanke bakom det hela...
Unika och härligt busiga barnkläder i den mjukaste bomull!
 
Kläderna stickas för hand i Kenya och har inspirerats av det afrikanska djurlivet och annat som bringar lycka och glädje i vår närhet. Alla kläder görs i 100% ekologisk bomull och garnet färgas av ämnen skonsamma mot miljön.
 
Bakom Toto Wear står Marlene Hansson, en passionerad gotländsk textilekonom! Under en studieresa till Kenya föddes idén till Toto Wear då hon träffade ett dussintal ensamstående mödrar som tillsammans driver ett företag strax utanför Nairobi - och stickar barnkläder!!
 
Kvinnorna som jobbar där har en flexibel arbetsplats där de kan jobba så lite eller så mycket de önskar för att alltid kunna prioritera familjen. Verksamheten är småskalig och varje plagg unikt eftersom de stickas för hand. När ett plagg är klart signeras det av den kvinna som stickat plagget.
 
Toto Wears kläder är verkligen en jättefin present, perfekt till dop eller födelsedagar. Eller kanske bara för de som vill bidra till ekologisk och etisk handel. Toto Wears affärsidé är att genom internationell handel försöka bidra till att förbättra situationen för ensamstående kvinnor och dess familjer i Kenya.
 
Marlene säljer även dessa fina barnkläder via nätet, så kika gärna in där vetja!
 
 
(Bilder via)


1 kommentarer:

Johanna / Fru form o fix sa...

Å, vad fin den var den gula, som ett litet lejon ;-)

Skicka en kommentar