20 juni 2012

Hallon & Persika



Här kommer ett enkelt recept på en smarrig sommarpaj!

Hallon & Persikapaj

150 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 - 3,5 dl vetemjöl

Blanda detta till en smuldeg.

Lägg hälften av smuldegen i en pajform, platta till lite med handen. Sikta över 1-2 msk potatismjöl. Lägg sedan på skivade persikor och hallon efter tycke och smak.
Strö över resten av degen samt lite socker (ca 1 msk).
In i ugnen , ca 30-35minuter i 200 grader tills pajen fått fin färg.

Servera med lättvispad grädde. Eller varför inte en god vaniljglass ?

4 kommentarer:

@my casa sa...

Hallon & Persika, kan ju aldrig bli fel...denna måste jag bara prova!

Kram Åsa

Lotta sa...

Perfekt.
Hallon och persika.

Jag vill äta paj, sitta ute i den ljumma natten.
Paj måste vara bland den bästa comfort food som finns.

Kram!

Lina sa...

Kunde inte låta bli att testa detta recept, verkligen jättegott, stort tack !! Nu blir det en sådan här paj ihop med jordgubbstårtan på midsommarafton :) Kram Lina

Bia sa...

Koll av alla dina underbara bilder och texter har blivit ett måste varje dag. Morgon och kväll. Önskar Dig och John en härlig midsommar. Vi dyker upp för en fika vare sig det regnar eller solen skiner. Birgitta&Torsten

Skicka en kommentar